top of page

De Kreelse koe leeft in een kudde op boerderij Kreel. In de weilanden rondom de boerderij zorgen houtwallen, bomen en poelen voor de nodige beschutting. De staldeur staat altijd open; de koeien kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn. In de winter staan de koeien op stal op een dikke laag stro met veel frisse lucht.  

 

De Kreelse kalfjes komen op een leeftijd van twaalf weken naar de boerderij. Deze kalfjes zijn kruisingen tussen een melkkoe, Hollands rund, en een vleesstier, Belgisch witblauwe. Hiermee combineren we de beste kwaliteiten: gemakkelijke geboortes, rustige koeien, voldoende melk en goede groeieigenschappen. We kiezen bewust alleen voor vrouwelijke kalveren, omdat die het beste vlees leveren.

 

Op een leeftijd van 2,5 jaar gaan de Kreelse koeien rustig op transport naar een ambachtelijke, EEG-gecertificeerde slachterij. Het ambachtelijk proces duurt langer door de besterving van het vlees wat bijdraagt aan de heerlijke smaak.

Kreelse Koe is de merknaam van het puur en heerlijk vlees van onze koeien. Eerlijk en heerlijk vlees, zonder toevoegingen. De Kreelse koe heeft vlees met een fijn randje vet. Gecombineerd met de voeding, weide en kruidenmengsels, geeft dat een pure heerlijke smaak. En dat proef je!

..meer Koe

Kwestie van smaak en liefhebberij

bottom of page