top of page
image00132.jpeg

HP is de boer

Herman Pieter, oftewel Hp, Prangsma junior is een boer met veel passie voor lekker eten en oog voor zijn omgeving. Geboren en getogen op boerderij Kreel beheert hij de boerderij nu samen met zijn ouders. Boeren in de natuur is voor de familie vanzelfsprekend. Ze stemmen alle bedrijfs-onderdelen op elkaar af voor een natuurlijke kringloop.


Lekker eten en drinken is een passie van de hele familie Prangsma. Hp was al jong kind-aan-huis bij een restauranthouder en slagerszoon en ontdekte daar zijn passie voor vlees. Na de middelbare agrarische school in Emmeloord ging Hp agrarische handel aan de hogere agrarische school in Deventer studeren. Een vooruitzicht op een internationale baan maakte hem niet gelukkig en hij keerde in 2003 terug naar zijn geboortegrond om te gaan boeren. Koken en catering is zijn grootste hobby en hij organiseert diners in het bos, barbecues en catering voor 5 tot 500 personen.

 

De ouders van Hp, HP Prangsma senior en Geertje Prangsma- van den Heuvel, boerden vanaf 1976 op Boerderij Kreel. Tot 2002 hielden zij melkkoeien en daarna schakelde de familie over naar vleesveehouderij.

Opa  Prangsma pachtte boerderij Mossel toen hij in dienst was van de Heidemaatschappij. Hij breidde uit, pachtte de ruige grond rondom die boerderij en kocht, om zijn beide zoons kans te geven boer te worden, boerderij Kreel. Naast boer was opa Prangsma meer dan dertig jaar actief als bestuurder in de zuivelindustrie en veel andere functies. Lees hier meer over de opa van Hp.

De blauwe siersels van de Kreelse Koe zijn een herinnering aan de zuivelfabriek en komen terug in het logo van de Kreelse Koe. Opa was medeoprichter van de zuivelfabriek Coberco, nu bekend als Campina.

tegeltje_02.png
tegeltje_01.png
bottom of page